25 septiembre, 2016

www.drvernetta.com

 

En esta entrada os dejamos la entrevista que nos hicieron en nuestra consulta de Girona para el diario El Punt Avui del 25/09/16. En ella nos preguntaron acerca de la cirugía de mama y hablamos sobre la importancia de elegir a un profesional correctamente acreditado.

 

El Dr. Oriol Vernetta és especialista en cirurgia plàstica, reparadora i estètica, ha treballat en centres de reconegut prestigi internacional i actualment exerceix la seva activitat a Barcelona i a la Clínica Bofill de Girona. També dirigeix l’equip de cirurgia reconstructiva oncològica al Barcelona Breast Cancer Center.

Com a expert en cirurgia mamària, li preguntem al voltant de la cirurgia estètica del pit.

 

-Doctor, segons les darreres dades oficials, l’augment de pit és la intervenció estètica més realitzada al nostre país. Ha canviat alguna cosa en els darrers anys? Quines són les noves tècniques?

 

En els darrers anys hem viscut molts canvis en quant a la cirurgia de l’augment de pit. Per una banda, disposem d’implants de més qualitat, que no pateixen desgast amb el pas de temps i que tenen una forma i un tacte més naturals. Al mateix temps, hem desenvolupat noves tècniques de col·locació d’aquestes pròtesis que ens permeten minimitzar les complicacions i milloren el resultat estètic.

 

– I les pacients demanen el mateix que fa uns anys?

 

En realitat, la tendència ha canviat una mica. Cada cop ens demanen un resultat més natural. Volen augmentar el volum del seus pits però els fa por tenir un aspecte artificial. Per sort, amb aquestes noves tècniques i nous implants dels que parlàvem estem aconseguint resultats excel·lents amb la màxima naturalitat. De totes maneres, la clau per obtenir un resultat òptim és una bona valoració de cada pacient concreta perquè el que li va bé a una dona pot no ser tan bona opció per una altra.

 

– És cert que les pròtesis s’han de recanviar cada cert temps? Hi ha manera de fer un augment de pit sense implants?

 

Les pròtesis que utilitzem actualment no s’han de canviar mai perquè no es trenquen de forma espontània ni donen problemes de fugues com sí ho feien les pròtesis antigues, de fet, les marques d’implants de màxima qualitat ofereixen totes elles una garantia de per vida. Per tant, la cirurgia amb implants no només és més natural i afavoridora que mai, sinó que també és més segura que mai. No obstant, hi ha pacients que s’estimen més no fer servir cap material extern per a augmentar el seu pit; en aquests casos podem fer servir greix de la pròpia pacient per a realçar el seu bust però mai aconseguirem tant volum com ho faríem amb un implant.

 

– I com podem saber quina tècnica o quina pròtesi és la més adient per a cada dona?

 

És imprescindible que, quan una pacient vol sotmetre’s a un augment de pit, es posi en mans d’un cirurgià plàstic qualificat; de fet, és interessant que visiti a dos o tres cirurgians diferents. Una bona valoració del cas i un bon diagnòstic és el que ens farà prendre la decisió sobre la tècnica i el tipus d’implant que satisfagui més les expectatives de la pacient. Aquesta és una intervenció que alguns metges sense la titulació adient s’atreveixen a realitzar perquè sembla una cirurgia relativament senzilla. Aquests metges s’autodenominen “cirurgians estètics”, titulació que no existeix com a tal al nostre país. Per a obtenir el millor resultat amb les millors garanties, un augment de pit l’ha de dur a terme un especialista en “cirurgia plàstica, reparadora i estètica”.

 

– De fet, fa unes setmanes, l’agència del medicament espanyola va emetre un comunicat en el que establia que els únics especialistes capacitats per treballar amb implants de silicona eren els cirurgians plàstics. Creu que els organismes oficials haurien de vigilar millor qui fa aquestes intervencions?

 

Personalment crec que sí, que d’aquesta manera els pacients estarien més segurs i la satisfacció global amb les intervencions estètiques seria molt major. Malauradament, la legislació al nostre país fa que aquest control sigui molt difícil i trasllada al pacient la responsabilitat de triar un bon especialista.

 

– Per acabar doctor, respecte a d’altres intervencions estètiques mamàries, la reducció o l’elevació de pit són cirurgies tant populars?

 

Com hem dit, l’augment de pit és la cirurgia mamària més sol·licitada, però les dones que necessiten una reducció o una elevació de pit (mastopèxia) són, sense cap mena de dubte, les pacients que més agraïdes es senten quan veuen el resultat. La reducció i la elevació mamària són cirurgies més complexes tècnicament però que són una font de satisfacció enorme tant per a les pacients com per a mi mateix. L’important, al cap i a la fi, és que si una dona té una preocupació o no se sent contenta amb els seus pits, al menys faci una consulta amb un especialista expert i preparat i, que arribat el moment, es posi en les millors mans i pugui solucionar allò que la fa estar a disgust amb ella mateixa.